Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Algemene Voorwaarden en huisregels Born4Yoga

Algemene huisregels

 • Kom op tijd! Een onderdeel van yoga is Astheya (=niet stelen, dus ook geen tijd). Zorg dat je 10 min voor aanvang van de les aanwezig bent. Indien je onverhoopt verhinderd bent, graag even afmelden.
 • In de zalen hanteren wij stilte, een gezellig praatje kun je maken met elkaar in de ontvangst ruimte onder genot van een kopje thee. Welkom.
 • Actieve Yoga doen we op blote voeten. Sokken zijn niet toegestaan tijdens de yoga practice (wel om de zaal mee in te lopen).
 • Eten en drink is niet toegestaan in de Shala (yoga ruimte), behalve bij erg warm weer. Drinken is niet goed voor de Agni (interne vuur), maar als het erg dorstig weer is, mag je uiteraard wel drinken (neem eigen afgesloten drinkfles mee)
 • Iedereen maakt zijn gebruikte yogamat schoon na afloop met onze mattenreinigers. Gebruik van handdoeken bij actieve vormen van yoga is niet toegestaan ivm veiligheid. Een speciale, officiĆ«le yogahanddoek wel.
 • Reguliere lessen zijn 1 uur. Het is niet toegestaan om eerder de les te verlaten i.v.m. rust en veiligheid.
 • Hou de zaal netjes en schoon, ruim de materialen netjes op in de daarvoor bestemde ruimtes en vouw de dekens netjes op.
 • Neem zo min mogelijk spullen mee de zaal in. Tassen blijven op de gang, kostbare spullen kun je in een mini locker plaatsen.
 • Respecteer elkaar en de docent.
 • Geniet van de reis van de yoga šŸ™‚
 • Door de algemene voorwaarden te accepteren, accepteer ingeschreven te worden voor de nieuwsbrief. Je kan je altijd weer afmelden, maar dan mis je wel leuke nieuwtjes en soms leuke kortingen of GRATIS acties.

GEZONDHEID

Veiligheid staat bij ons voorop. De deelnemer geeft bij de eerste les eventuele klachten aan en zal bij een wijziging dit zo snel mogelijk aan Born4Yoga kenbaar maken.

Born4Yoga kan eventueel een doktersverklaring verlangen waarin de arts toestemming geeft voor het beoefenen van yoga.

Op basis van medische klachten waarbij het niet duidelijk is wat de invloed van yoga hierop zou kunnen zijn, behoudt Born4Yoga het recht een persoon niet deel te laten nemen aan de les met oog op de veiligheid van de klant.

ZWANGERSCHAP

De deelnemer dient eventuele zwangerschap zo snel mogelijk te melden aan de docent. Al vanaf het eerste trimester zijn er speciale aanbevelingen voor zwangere vrouwen. Overleg met de docent wat je het beste kunt doen als je de yogalessen wilt voortzetten.

AANSPRAKELIJKHEID

De deelnemer dient de instructies van de docent in acht te nemen.

Born4Yoga is niet aansprakelijk voor lichamelijk letsel dat tijdens de les of ten gevolge van de yogaoefeningen ontstaat. Als cursist blijf je zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheid. Blijf binnen de grenzen van je eigen kunnen. Het is belangrijk dat de deelnemer luistert naar zijn/haar lichaam en de grenzen van het lichaam respecteert. Hierdoor zullen je grenzen langzaam opschuiven.

Born4Yoga is niet aansprakelijk voor diefstal van eigendommen welke buiten daarvoor bestemde ruimte zijn opgeslagen.

ABONNEMENT / RITTENKAART

Het doorlopend maandabonnement: betaling is per maand met automatische incasso. Je hebt hierbij recht op Ć©en vast lesuur. Het bedrag wordt aan het begin van de maand afgeschreven (rond de 1e). indien je een vast lesuur wilt, geef dit dan aan via info@born4yoga.com, zodat wij voor jou een vaste plek kunnen inboeken. Je bent niet verplicht om een vast uur te kiezen, en bent vrij om al je lessen zelf in te boeken naar keuze als dat je voorkeur heeft. 

Het doorlopende maandabonnement heeft 1 of 2 credit(s) per week. Deze credit(s) kunnen alleen in diezelfde week worden opgemaakt. Credits worden niet meegenomen naar de volgende week.

Het 4 weken abonnement lijkt op een rittenkaart, maar heeft wel een automatische incasso per 4 weken. Je hebt hierbij 4 credits per 4 weken en kan dus in 1 week 4 credits opmaken.

Het doorlopende abonnement kan iedere dag van de maand ingaan, je betaalt de resterende dagen van de maand naar rato + de eerste volledige maand.

Het is mogelijk om het abonnement 1x per jaar in overleg tijdelijk te pauzeren gedurende maximaal 1 maand met behoud van je vaste plek. LET OP: vraag dit ruim op tijd aan voor een nieuwe automatische incasso in werking is gegaan (minimaal 2 weken voor eind vd betaaltermijn).

De rittenkaart (10 strippen, 4 maanden geldig): betaling is per kwartaal en dient door de cursist zelf online te worden aangeschaft (geen automatische incasso). Je hebt met een rittenkaart geen recht op een vast lesuur.

Reeds ontvangen lesgelden worden niet gerestitueerd, echter kunnen gemiste lessen worden ingehaald in dezelfde week, met uitloop van 1 week (vraag naar de voorwaarden per abonnementsvorm), mits er uiterlijk 6 uur voor aanvang van de les is afgezegd via Trainin!. Mocht je binnen 3 maanden na het opzeggen van je abonnement, een nieuw abonnement aan willen schaffen dan zullen wij 25,- euro administratie kosten in rekening brengen. De abonnementen zijn persoonlijk en niet overdraagbaar.

Opzegtermijn voor abonnementen is 1 volledige maand en gaat in per 1van de maand. Dus zegt je bv 2 januari op, dan is er een betalingsverplichting tot 1 maart. Opzegging dient schriftelijk per email te worden gedaan naar info@born4yoga.com.

VAKANTIES / FEESTDAGEN

Op nationale feestdagen in Born4Yoga gesloten. Tijdens feestdagen en alle vakanties zijn er (mogelijk) aangepaste roosters, contributie blijft tijdens de vakanties hetzelfde, deze zijn al in de prijs verrekend. Tijdens schoolvakanties is er gewoon les. Vanuit praktisch oogpunt houdt Born4Yoga het voorrecht om gedurende de zomermaanden, het rooster aan te passen (door bijvoorbeeld op maandag niet 2 uur, maar slechts 1 uur aan te bieden, mocht er niet genoeg animo zijn voor 2 uur). Hierover wordt men tijdig geĆÆnformeerd via Trainin. 

BETALING

Alle producten kunnen via Trainin (IDEAL) worden aangeschaft. Hier kunt u dan direct uw lessen boeken. Cash wordt ook geaccepteerd, voor aanvang van de lessen, echter dienen de lessen zelf via Trainin geboekt te worden. vraag naar de mogelijkheden.