Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Power yoga

Power Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden, en minder met het geestelijke- en religieuze deel.

WAT IS POWER YOGA?

Power Yoga is hot! Sinds ongeveer de jaren ’30 is deze stroming binnen de Yoga gaan groeien, en vandaag de dag groeit het nog steeds door. Het is afgeleid van de traditionele Ashtanga Yoga, waarbij een vaste serie houdingen (asana’s) wordt aangehouden. Echter, bij Power Yoga worden de asana’s naar keuze van de Yoga docent gemixt en toegepast in de les, waardoor het nooit gaat vervelen.

Power yoga wordt ook wel eens Vinyasa of  Flow yoga genoemd: je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence. Vinyasa betekent in het Sanskriet ook letterlijk: vloeiende beweging of flow, waarbij de asana’s gecombineerd worden met de adem.

Veel mensen die Yoga eerst als “vaag” of “zweverig” beschreven, komen snel op hun worden terug na een kennismaking met een lesje Power Yoga. Het “zweverige” van deze dynamische Yoga vorm is ver te zoeken en voelt als een echte sport!

De kracht ligt in de variatie van de asana’s, waardoor de spieren elke keer weer op een andere manier gebruikt worden. Dit resulteert in een continue ontwikkeling van de spieren. Het resultaat? Fittere, sterkere en lenigere spieren!

HOE ZIET EEN LES ERUIT?

Een typische Power yoga les start met een korte meditatie (om te aarden), gevolgd door een aantal zonnegroeten. Daarna een serie staande houdingen, een serie zittende en een serie liggende houdingen. Alle asana’s worden op het ademritme uitgevoerd (Ujjaji), en 3 tot 5 ademhalingen vastgehouden, maar ook worden vaak 2 asana’s veelvuldig afgewisseld, om flow en energiestroom te creëren. De spieren zijn continue aangespannen. Tenslotte wordt de les afgesloten met een eindontspanningsoefening.

TIP: Bekijk ook onze andere vormen van yoga Yoga-vormen beschikbaar in Waddinxveen of Nootdorp