Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stoel yoga

Stoel Yoga is voor iedereen! Voor mensen die een (korte) ‘break’ nodig hebben (van het werk), mensen die mindervalide zijn, zwangeren, ouderen, kinderen en ga zo maar door.

WAT IS STOEL YOGA?

Stoel yoga is de ideale oplossing voor bureautijgers, artiesten, bedrijfseigenaren, studenten, kinderen, ouderen, mensen met overgewicht, invaliden, bank hangers… eigenlijk is Stoel Yoga toegankelijk voor iedereen!  Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden, en je mag je sokken aanhouden als je snel koude voeten hebt. Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel, het maakt niet uit! Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Als korte opfrispauze in de klas of op het werk als volledig beweeg- en ontspanprogramma voor iedereen die om wat voor reden dan ook niet op de yogamat wil of kan deelnemen. Het bevat veel elementen van mindfulness en heeft een meditatief en rustgevend effect.

HOE ZIET EEN TYPISCHE STOEL YOGA LES ERUIT?

Een Stoel yoga les start met een korte meditatie, soms gevolgd door Oog Yoga oefeningen en ademhalingsoefening. Hierna volgen een aantal milde houding, welke afgeleid zijn van de traditionele Hatha Yoga, vertaald zijn naar de stoel. Tenslotte wordt de les afgesloten met een mindful meditatie.

TIP: Bekijk ook onze andere vormen van yoga Yoga-vormen beschikbaar in Waddinxveen of Nootdorp.