Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yin yoga

Yin Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die niet alleen soepeler en minder stijf wilt worden, maar ook mindful aan zijn/ haar geestelijke toestand wilt werken.

WAT IS YIN YOGA?

Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande westerse leven.  Hierbij verloopt alles langzaam en rustig, je neemt er de tijd voor je lichaam en je gevoel, het zijn in het moment. Je wordt soepeler en minder stijf. Het bevat veel elementen van mindfulness en heeft een meditatief en rustgevend effect.

Naarmate we ouder worden, merken we dat we stijver worden. Soepelheid in bijvoorbeeld de heupen en de hamstrings is niet meer vanzelfsprekend. Dit is vooral te wijten aan het feit dat wij veel zitten op stoelen, maar ook dat we veel Yang vormen van sport beoefenen, waarbij de spieren als het ware ‘kort’ getraind worden (wielrennen, fitness). In Yin yoga wil je het omgekeerde bereiken, door alle spierspanning los te laten, waardoor er diepere lagen in het lichaam bereikt kunnen worden.

HOE ZIET EEN YIN YOGA LES ERUIT?

Hoewel Yin yoga een langzame vorm van yoga is, kan het toch erg intens zijn. Je blijft namelijk relatief lang in een houding (2 tot soms max. 5 minuten) en bereikt daarbij niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan, zoals bindweefsel (ofwel fascia). Dit bindweefsel bevindt zich overal in je lichaam en dus ook in je spieren. Het zorgt ervoor dat je ook op de diepere niveaus flexibiliteit ontwikkelt, waardoor de ‘ flow van chi’ wordt bevorderd en eventuele energetische blokkades worden opgeheven.

Yin yoga is zeer effectief bij het verminderen van rugklachten.

TIP: Bekijk ook onze andere vormen van yoga Yoga-vormen beschikbaar in Waddinxveen of Nootdorp