Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yoga | Waddinxveen | Boskoop | Nootdorp

[xyz-ips snippet=”today”]

Bij ons kunt u terecht voor bewegings / yoga therapie, diverse soorten yoga stijlen, en pilates in Waddinxveen Boskoop of Nootdorp. Born4Yoga is een paramedische praktijk , waar u m.b.v. oefeningen en yoga weer in balans kunt komt. Wij hanteren de uitstraling en visie dat yoga en goed bewegen voor iedereen is!

Yoga is meer dan houdingen alleen, het is ‘het kalmeren van de fluctuaties van de geest’, met ander woorden het vinden van jouw innerlijke balans en het ZELF. Het maakt dus totaal niet uit of je flexibel bent of niet. Wij helpen jou hoe je meer in contact kan komen met, en bewust te worden van jouw unieke zelf in al zijn kracht.

Door middel van ademhaling , houdingen en meditatie maar ook met een lach en enthousiasme begeleiden wij jou in jouw weg naar persoonlijke groei. Kom gerust eens mee doen en ervaar het zelf!

Born4Yoga biedt naast de reguliere lessen ook live online lessen en een online platform waarbij u yoga in uw tempo, tijd, en omgeving kunt volgen. Daarbij geven wij ook spirituele meditatie trainingen en workshops in groepsverband.

Tevens bieden wij individuele hulp en groepsbehandelingen bij een scala aan klachten waar soms geen duidelijke medische oorzaak voor te vinden is, zoals o.a. chronische pijn, slapeloosheid, burn-out, hormonale disbalans, (postnatale) depressie en angst. Een bezoek aan een geaccrediteerd yogatherapeut kan in deze gevallen uitkomst bieden. Wilt u meer informatie? U bent van harte welkom voor een kopje thee in Waddinxveen Boskoop of Nootdorp!

[do_widget id=glow_services-1]

Yogatherapie in Nootdorp

Yogatherapie is er voor iedereen en kan ook als aanvullende zorg bij medische begeleiding of fysiotherapie worden ingezet. Uit onderzoek blijkt bovendien dat yoga een belangrijke rol kan spelen bij de behandeling van diverse medische aandoeningen die in verband staan met trauma’s, stress en verslaving. Op lange termijn ondersteunt yoga veranderingen in de neuroplasticiteit van de hersenen. Op korte termijn kan yoga daarentegen helpen bij het verlichten van allerlei symptomen gerelateerd aan een diversiteit van medische aandoeningen, zoals o.a. kanker, auto- immuunziekte, hart- en vaatziekte, hernia, chronische pijn, slapeloosheid, burn-out, hormonale disbalans, (postnatale) depressie en angst, spier/skeletletsels. “Yogatherapie is vaak zeer effectief, zeker als aanvulling op de reguliere geneeskunde. Bij Born4yoga geloven we dan ook in de helende eigenschappen van traditionele yogaprincipes, moderne yogatherapie, Ayurveda en conventionele geneeskunde, aangepast aan het individu voor zijn / haar persoonlijke behoeften.”

WAT IS YOGATHERAPIE?

Bij therapeutische yoga wordt verder gekeken dan de klacht op zichzelf. U werkt samen met uw yogatherapeut aan zowel lichaam, geest alles daaromheen. Yoga is hierbij een tool, en wordt aangepast aan u, zodat u zelf zelf leert om in balans te komen en te blijven. D.m.v. het beoefenen van diverse asana’s (yoga houdingen) in een systematische volgorde worden verschillende systemen in het lichaam versterkt, zoals het hart en het cardiovasculaire systeem, de longen, spieren en het zenuwstelsel. Tevens wordt de zuurstoftoevoer naar de verschillende weefsels bevorderd, efficiënter afvalproducten, en toxines uit het lichaam verdreven en de spijsvertering kan aanzienlijk verbeteren door de juiste asana’s te beoefenen. Lees ook het artikel: Yoga Therapie in Gouda Living Magazine

Yogatherapie en fysiotherapie

De yoga therapeut werkt vaak samen met een fysiotherapeut, en steeds vaker worden klanten doorverwezen door de fysiotherapeut naar een yogatherapeut. Yoga therapie heeft sterkte raakvlakken met fysiotherapie en wordt dan ook gezien als paramedisch beroep. Hierbij wordt met de mens al geheel gewerkt, en dus niet alleen naar de klacht ansicht gekeken, maar ook naar de aanloop tot de klacht, de mate van stress/ ontspanning (psychische gezondheid), eventuele operaties, medicatie gebruik, etc. Naast de yogaoefeningen, die veelal eenvoudig en zacht van aard zijn, wordt tevens mindfulness en ademhalingstechnieken toegepast. De essentie van yogatherapie is dat het nooit pijn mag doen!

Yogatherapie op maat in Nootdorp

Aangezien yogatherapie geen agressieve strategie is, maar juist een zachte en veilige aanpak, is het een sterke, maar vaak ook een langzame geneeskunde. De intensiteit en de duur zal per persoon verschillen en gaat meestal in kleine stapjes. Voor sommige cliënten, met name die met ernstige medische problemen, kan therapeutische yoga beginnen met slechts een houding of twee, of een enkele ademhalingsoefening, totdat de cliënt klaar is voor meer.

Yoga therapie kan ingezet worden o.a. bij:

  • Herstel na COVID-19
  • Ademhalingsproblemen
  • Angst
  • Psychische- of stressklachten
  • Chronische pijnklachten
  • Hormonale disbalans
  • Psychosomatische klachten
  • Burn out
  • Hormonale disbalans
  • Pijnklachten

Meer info: https://theyogatherapyinstitute.org/

TIP: Bekijk ook onze andere vormen van yoga Yoga-vormen beschikbaar in Waddinxveen, Boskoop of Nootdorp.

https://theyogatherapyinstitute.org/

https://www.yogaalliance.org/

https://www.iayt.org/

Yoga in Waddinxveen Boskoop Nootdorp

Born4Yoga is actief in Waddinxveen Boskoop Nootdorp.

Google Reviews

Yoga Boskoop

 Laag Boskoop 16
 06 1661 6397
info@born4yoga.com Boskoop 

Route voor yoga in Boskoop

Yoga Waddinxveen

 Herman Heijermanslaan 4
 06 1661 6397
info@born4yoga.com

 Route voor Yoga in Waddinxveen

Yoga Nootdorp

 Populierenlaan 19
 06 1661 6397
info@born4yoga.com

 Route voor YogaTherapie in Nootdorp

Born4Yoga biedt ook yoga lessen online aan. Ideaal wanneer je zelf wilt bepalen waar en waneer je welke lessen wilt volgen.

Er zijn diverse mogelijkheden voor Online yoga, 1 soort les per maand of alle soort lessen (power yoga, hatha yoga, Yin yoga, stoel yoga).

Heb je al een reguliere abonnement dan kun je dat combineren met een Online yoga abonnement.

Klik HIER om een online account aan te vragen.

Heb je al een online account? klik dan HIER om in te loggen.

WAT IS POWER YOGA?

Power Yoga is hot! Sinds ongeveer de jaren ’30 is deze stroming binnen de Yoga gaan groeien, en vandaag de dag groeit het nog steeds door. Het is afgeleid van de traditionele Ashtanga Yoga, waarbij een vaste serie houdingen (asana’s) wordt aangehouden. Echter, bij Power Yoga worden de asana’s naar keuze van de Yoga docent gemixt en toegepast in de les, waardoor het nooit gaat vervelen.

Power yoga wordt ook wel eens Vinyasa of  Flow yoga genoemd: je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence. Vinyasa betekent in het Sanskriet ook letterlijk: vloeiende beweging of flow, waarbij de asana’s gecombineerd worden met de adem.

Veel mensen die Yoga eerst als “vaag” of “zweverig” beschreven, komen snel op hun worden terug na een kennismaking met een lesje Power Yoga. Het “zweverige” van deze dynamische Yoga vorm is ver te zoeken en voelt als een echte sport!

De kracht ligt in de variatie van de asana’s, waardoor de spieren elke keer weer op een andere manier gebruikt worden. Dit resulteert in een continue ontwikkeling van de spieren. Het resultaat? Fittere, sterkere en lenigere spieren!